Felhasználók és jogosultságok kezelése

 

Felhasználók és jogosultságok kezelése

Ebben a modulban lehet létrehozni és módosítani felhasználókat és be lehet állítani a jogaikat.
A programba felhasználó névvel és jelszóval lépünk be.

1. Új felhasználó létrehozása

A Felhasználói adatmezők kezelése modult elindítva az első dolgunk, hogy kiválasszuk azt az adattáblát, melyet ki szeretnénk bővíteni új adatmezővel (lenti kép).
Csak a listában megjelenő adattáblákat lehet bővíteni egyedi adatmezőkkel! A megjelenő adattáblák függnek az adott programtól és verziójától (pl. Ügyviteli program, Crm program stb.).

Kattintson a lenti képre, ha teljes méretben szeretné látni!

  1. Kattintson a felvitel (+) gombra a navigáló gombsoron. (bővebb infó a navigáló gombsorról itt)
  2. A létrejött üres sorban gépelje be a felhasználó bejelentkezési nevét(ezt kell használni bejelentkezéskor)  és a teljes nevét (ezt rögzíti a program naplózáskor)
  3. Kattintson a mentés (pipa) gombra a navigáló gombsoron.
  4. A program elmentette az új felhasználót. Ilyenkor a jelszó minden esetben ugyanaz lesz, mint a bejelentkezési név! Számít, a kis betű, nagy betű a felhasználónévben.

 

Szeretné bővíteni a jelenlegi szoftverét?   Nézzen körül a webshopunkban

 

2. Jelszó módosítása

  1. Kattintson a megadott felhasználóra
  2. Kattintson a táblázatban a jelszó gombra
  3. A megjelenő ablakban írja be a régi jelszót (Új felhasználó esetén a régi jelszó minden esetben ugyanaz lesz, mint a bejelentkezési név)
  4. és az új jelszót a Jelszó és a Jelszó még egyszer mezőbe
  5. Kattintson a Rendben gombra

3. Jogosultság adás a felhasználónak

  1. Kattintson a megadott felhasználóra
  2. Kattintson a táblázatban az Általános jogok gombra
  3. A megjelenő ablakban egyenként állítsa be jelölőnégyzettel a felhasználónak megadott jogokat.
    A Minden Jog be, Minden Jog ki, valamint a Kijelölés megfordítása gombok felgyorsítják a folyamatot!
  4. Kattintson a Mentés gombra.

4. Státusz letiltások egy adott felhasználónál

Ez a rész nem működik minden programunkban!
Ez akkor történik, ha például nem szeretnénk, hogy Gipsz Jakab felhasználó lássa a “Fontos” státusszal megjelölt ügyfeleket.

A következő a folyamat:

  1. Megnyitjuk a következőt: Beállítások ► Felhasználók/Jogosultságok:
    Felhasználók és jogosultságok kezelése
  2. …majd az “Egyéb parancsok” ► Milyen státuszú ügyfeleket NEM láthat a felhasználó?-t
    Felhasználók és jogosultságok kezelése státusz tiltás
  3. Az adott felhasználónál letiltható, hogy melyik státuszt (melyik státuszú ügyfelet) NEM láthatja!!! Tehát, amelyik státuszhoz pipa van téve, az NEM jelenik meg az adott felhasználónál. Végezetül pedig a zöld pipával elmentjük a beállítást:
    Felhasználók és jogosultságok kezelése státusz tiltás ügyfelek 

…és egy videó a Felhasználók létrehozásáról és kezeléséről:

Szeretné bővíteni a jelenlegi szoftverét?   Nézzen körül a webshopunkban
Scroll to top

A honlap további használatához a sütikhez hozzá kell járulni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy a "Hozzájárulok" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás